Een anhydrietvloer in combinatie met vloerverwarming

Weet u wat een anhydrietvloer is, dan bent u vast ook op de hoogte van de voordelen. Een anhydrietvloer is nog niet af en is gipsgebonden. Deze vloer moet afwerkt worden met laminaat, pvc of parket (de eindvloer). Het meest belangrijke voordeel is tegenwoordig dat deze vloer een erg goed rendement geeft bij vloerverwarming. Vloerverwarming is haast standaard wanneer men een huis koopt. Ook zie je dit bijna altijd bij nieuwbouwwoningen. De anhydrietvloer is een gietvloer waardoor alle ruimtes rondom vloerverwarming goed worden opgevuld. Dit is dan ook de reden waarom het rendement oftewel de opbrengt zo hoog is.

Storten van een anhydrietvloer

Het storten van de vloer gaat erg gemakkelijk en is qua arbeid een stuk minder zwaar dan het aanbrengen van een vloer die gesmeerd moet worden. Voor de vakmensen die de vloer leggen is dit een minder grote belasting op het lichaam. De anhydrietvloer kan namelijk staand gegoten of gestort worden. Het storten van de vloer neemt niet zoveel tijd in beslag, maar de droogtijd wel. Deze gietvloer moet namelijk enkele weken drogen, afhankelijk van hoe dik de vloer is.

Laat u goed informeren en wees nieuwsgierig

Vloerverwarming is erg populair tegenwoordig. Dit komt omdat je aanzienlijk veel bespaart op energielasten. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Hoe fijn is het om zonder pantoffels of schoenen op een warme vloer te lopen? Bent u zich nog aan het oriënteren op het gebied van vloerverwarming en welke opties er zijn? Kijk dan eens goed rond op internet en laat u goed informeren. Er wordt aangeraden om altijd nieuwsgierig te zijn en niet direct alles voor waarheid aan te nemen, zodat u ook weet welke mogelijkheden er zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn. Meer informatie kunt u vinden op de website of neem contact op met uw specialist.