Hoe thee en kruiden je kunnen helpen bij mindfullness

Veel mensen zitten tegenwoordig overspannen thuis of zelfs met een burn-out, dit komt omdat tegenwoordig het leven van mensen zo ontzettend druk is. De balans vinden tussen genoeg geld verdienen om alles te kunnen bekostigen en vrijetijdsbesteding in combinatie met familie en vrienden zien is lastig. Daarom is het goed als je soms even een momentje voor jezelf kan nemen waar je helemaal tot rust komt, met bijvoorbeeld thee en kruiden. Hieronder vertellen we je hoe thee en kruiden je kunnen helpen bij mindfullness.

Hoe groene thee je kan helpen

Als je een goede thee zoekt die je kan helpen bij de mindfullness, dan is groene thee een perfecte optie. Naast dat thee je kan helpen met ontspannen, zit er in groene thee ook nog eens allemaal goede stofjes zoals antioxidanten die je lichaam helpen met ontgiften. Ook helpt de thee met er voor zorgen dat je minder stress zult ervaren en ook beter kan slapen. Als je een lekker bakje thee drinkt voordat je mindfullness oefeningen gaat doen, dan kan dit je dus perfect helpen om in de ontspannen stemming te komen. Kijk voor de lekkerste thee bijDe Theebaron.

Hoe kamille je kan helpen

Naast thee kunnen kruiden je ook helpen, bijvoorbeeld kamille. Deze kruid kan je door je eten verwerken, maar kan je ook zelfs door je thee heen doen. Kamille staat namelijk bekend om zijn ontspannende eigenschappen. Mocht je nog op zoek zijn naar kruiden van hoge kwaliteit, neem dan eens een kijkje bijDe Kruidenbaron.

Hoe thee kan helpen bij meditatie

Thee kan je ook nog eens helpen bij de meditatie. Dit komt omdat thee een ontspannen werking op je heeft, wat perfect is als je wilt mediteren. Als eerste moet je een smaak thee gaan uitkiezen, kijk hierbij goed naar wat iedere thee doet en welke goed past bij het moment wat je wilt creëren. Het maken van thee kan je ook al helpen met in de ontspannen stemming komen, luister maar eens goed naar de waterkoker als je de thee aan het zetten bent en focus daar al je aandacht op. Drink ook niet te snel wanneer je de thee hebt gemaakt, ten eerste omdat vers gezette thee heel erg heet is, maar aan de andere kant omdat het langzaam drinken van thee je ook helpt met het ontspannen van je lichaam en jezelf.